Un proiect derulat de
Asociatia Secular-Umanista din Romania

Semneaza petitia "Opriti saracirea statului in numele Domnului!"


SEMNEAZA PETITIA "OPRITI SARACIREA STATULUI IN NUMELE DOMNULUI!"


Recent (in data de 13.10.2010), Secretariatul de Stat pentru Culte a elaborat un set de proiecte de hotarire de guvern prin care se urmareste transferarea gratuita in proprietatea BOR a citorva zeci de cladiri si a peste 30 de hectare de teren, aflate in prezent in proprietatea Statului. Printre aceste cladiri se numara fostul sediu al Parlamentului Romaniei, un bloc din centrul Bucurestiului, mai multe hoteluri si restaurante.

O astfel de initiativa este discriminatorie si abuziva si vine in totala contradictie cu situatia financiara actuala a bugetului de stat.

Proprietatile statului ar trebui folosite pentru bunastarea tuturor cetatenilor, nu in avantajul unor organizatii private, indiferent care ar fi acestea, iar Statul, mai ales acum, ar trebui sa isi consolideze veniturile, nu sa le diminueze sub diferite forme.

Din 1990 si pina astazi, cultele religioase, BOR in special, au primit cadou din partea Statului sute de cladiri si nenumarate hectare de teren intravilan si arabil; toate sub pretextul unei asa-zise reparatii, mereu partiale, a abuzurilor regimului comunist. Desi BOR si-a recapatat prin retrocedare cca. 40.000 de hectare de teren agricol, mii de hectare de paduri si sute de cladiri, desi in cazul fostilor detinuti politic, Guvernul a dorit sa limiteze despagubirile (OUG 62/2010), acum aceste proiecte de hotarire de guvern continua spolierea averii Statului in beneficiul unor organizatii private.

In acest context, Asociatia Secular-Umanista din Romania solicita Guvernului Romaniei sa:
• respinga sus-mentionatele proiecte de acte normative
• opreasca transmiterea gratuita in folosinta sau in proprietate a bunurilor apartinind Statului catre BOR sau alte culte religioase
• sa ia masurile ce se impun pentru recuperarea prejudiciilor create in ultimii 20 de ani prin transmiterea gratuita in folosinta sau in proprietate a bunurilor apartinind Statului catre cultele religioase.

Sa nu uitam: In Romania sint 18.300 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor!

SEMNEAZA PETITIA "OPRITI SARACIREA STATULUI IN NUMELE DOMNULUI!"